Dynia - mała
Wielkość: 3-5kg. Dynia to warzywo będące symbolem polskiej jesieni. Miąższ owoców dyni jest doskonałym środkiem dietetycznym, który można spożywać utarty drobno jako dodatek do surówek, bądź po ugotowaniu jako dodatek do mięs.
Kapusta brukselka
Miniaturowa kapusta, która pomimo swoich niepozornych rozmiarów dorównuje pod względem wartości odżywczych swojej większej kuzynce kapuście głowiastej.
Dynia ozdobna
Małe, kolorowe i pełne uroku, dynie ozdobne to idealna dekoracja na jesienne stoły i wnętrza. Każda z nich jest unikalna, dodając rustykalnego klimatu do Twojego domu. Choć nie są przeznaczone do jedzenia, doskonale wprowadzają atmosferę ciepła i przytulności w chłodniejsze dni.
Dynia piżmowa
Aromatyczna i słodka, dynia piżmowa to prawdziwy skarb jesieni. Jej delikatny orzechowy smak idealnie komponuje się w zupach, puree czy pieczonych daniach. Dynia piżmowa jest bogata w witaminę A i wspiera zdrowie oczu?
Dynia - średnia
Wielkość: 5-8kg. Dynia to warzywo będące symbolem polskiej jesieni. Miąższ owoców dyni jest doskonałym środkiem dietetycznym, który można spożywać utarty drobno jako dodatek do surówek, bądź po ugotowaniu jako dodatek do mięs.
Cebula biała
W Starożytnej Grecji sportowcy jedli duże ilości cebuli. Wierzono, że wydajnie poprawia ona sprawność fizyczną. Gladiatorzy rzymscy przed walką na arenie nacierali mięśnie cebulą i oliwą.
Cebula czerwona
Charakteryzująca się fioletowoczerwoną barwą łuski i stosunkowo łagodnym smakiem. W kuchni zalecana przede wszystkim do sporządzania sałatek, jako warzywo świeże.
Cebula szalotka
Właściwa nazwa to czosnek askaloński. Szalotka to warzywo na granicy między czosnkiem a cebulą. Podobnie do zwykłej cebuli, potrafi doprowadzić do płaczu każdego.
Dynia hokkaido
Dynia hokkaido charakteryzuje się twardą skórą oraz intensywnym żółtym kolorem. Krem z dyni to świetne źródło karotenu i witamin. Hokkaido to jedna z mniejszych odmian dyni.
Fasola szparagowa
Do celów spożywczych wykorzystywane są głównie nasiona, które zawierające dużo białka, a u odmian szparagowych całe strąki. Fasola szparagowa jest spożywana jako świeża po ugotowaniu, lub jest przetwarzana – konserwowana i zamrażana.