

Świeże sałaty i zielonki
Nasze sałaty to najwyższa jakość i świeżość, idealne jako baza lub dodatek do codziennych potraw. Zamów chrupiące sałaty oraz zielonki z dostawą i sprawdź ten wyjątkowy smak bez wychodzenia z domu. Wybierz spośród różnych odmian, takich jak sałata lodowa, rzymska czy rukola – idealne jako baza do sałatek, kanapek i chrupiących przekąsek.
Szparagi zielone

Wiązka 500g | Zielone szparagi to najzdrowsza ich odmiana. Przed gotowaniem nie trzeba ich obierać, ponieważ są miękkie i nie zawierają włókien. Oprócz zielonych szparagów są jeszcze białe i rzadko spotykane fioletowe.
Szparagi białe

Wiązka 500g | Białe szparagi wzrastają w ciemności pod powierzchnią ziemi, nie są w stanie produkować pigmentu. To sprawia, że ich smak jest delikatny i łagodny.
Szparagi fioletowe

Wiązka 500g | Fioletowe szparagi, z grubymi purpurowo-fioletowymi łodygami, rosną tylko kilka centymetrów nad ziemią. W odróżnieniu od zielonych i białych mają więcej cukrów i mniej błonnika. Są trudne w uprawie, gdyż krótko rosną i trzeba je zebrać, zanim zzielenieją od słońca.
Cebula dymka

Liście młodej cebuli są używane jako przyprawa, zawierają dużo witaminy C, karoten, wapń, potas. Przyspiesza trawienie, obniża ciśnienie, wzmaga apetyt.
Marchew młoda

Badania amerykańskich naukowców wykazały ze króliki znacznie bardziej lubią nać marchewki niż korzenie. Za to porządny bałwan nie może się obejść bez marchewki.
Szczypiorek cięty

Szczypiorek zawiera witaminy A, C, K oraz witaminy z grupy B. Jest również źródłem minerałów takich jak potas, wapń, żelazo, mangan i miedź.
Kapusta pak choy

Zwana również kapustą chińską, bok choy. To soczysta kapusta o luźno wyrastających liściach, która cieszy się coraz większą popularnością.
Koper włoski

Natka pietruszki

Natka pietruszki to doskonałe źródło witaminy C, zawiera jej bowiem więcej niż cytrusy. By natka zachowała świeżość warto ją przechowywać zanurzoną "po kostki" w wodzie.
Rzodkiewka

Rzodkiewka to warzywo o pieprznym w smaku miąższu. Idealna na wiosenne kanapki, do sałatek i na przystawki. W Chinach i Japonii używa się jej również w postaci kiszonej.
Sałata lodowa

Chrupiąca i orzeźwiająca, sałata lodowa to idealna baza do świeżych sałatek i kanapek. Jej delikatny smak i soczystość dodają lekkości każdemu daniu. Warto wiedzieć, że sałata lodowa jest niskokaloryczna, a jednocześnie bogata w wodę, co czyni ją doskonałym wyborem na lekkie posiłki.